Sider

onsdag 22. februar 2012

KYLLINGQUESADILLA MED KORIANDERPESTO (glutenfritt)

I dag startet jeg dagen, etter frokost da, men før jobb, med å lage glutenfrie maistortillas. Oppskriften fant jeg HER, men har endret den litt. Og så har slumpet jeg litt, så jeg er ikke helt sikker på mengde maismel og salt. Neste gang tror jeg også jeg ville brukt litt mindre maismel og litt mer jyttemel. Jeg brukte polentamel som du finner i bakehyllen i matbutikken, antagelig mye billigere enn å kjøpe maismel på helsekost.

Et bilde for å friste litt før oppskriftene kommer. Dette var dagens middag, skikkelig NAM :)

GLUTENFRIE MAISTORTILLAS, ca 8 stk.
ca 350 gram maismel (polenta)
1 ss jyllemel orginal
1/4-1/2 ts salt
1 ss olje
2,5 dl varmt vann

Bland alle ingrediensene i en bolle, start med litt bare av maismelet og så tilsetter du  mel og knar til du får en jevn deig. Del deigen i 8 emner, disse trykker eller kjevler du flate. Jeg kjevlet de ut i en brødpose.


Fester de seg til kjevlet, noe de gjerne gjør, faller de lett fra hverandre og det slapp jeg med brødpose. Vil du ha jevn fasong på de bruker du en form eller skål med skarpe kanter til å trykke ut de ferdige leivene. Stek de i varm og tørr panne, eller på takke, til de er gyldne på begge sider.


Pakk de godt inn til du skal bruke de, slik at de ikke blir tørre.

Mine ble litt tørre i kantene, tror kanskje jeg kjevlet litt for tynt, og så brukte jeg olje når jeg stekte noen av de og de ble ekstra tørre.

KORIANDERPESTO
3/4 dl gresskarkjerner
1/2 dl hasselnøtter
2 gode never fersk koriander
godt med olivenolje
1 ss parmesan
saft fra 1/3 lime
salt og pepper

Mal gresskarkjerner og hasselnøtter i en foodprosessor. Deretter tilsetter du olje, limesaft koriander og blander godt. Tilslutt tilsetter du parmesan og smaker til med salt og pepper.

For mer smak på denne bytter du ut gresskarkjernene med valnøtter eller pinjekjerner. Etter at jeg hørte om noen som mistet smakssansen etter å ha spist pinjekjerner, har jeg holdt meg til valnøtter. Vil du lage en nøttefri pesto kan den så klart lages med bare frø, kanskje litt forskjellige frø.

KYLLINGFYLL:
1 stor kyllingfilet
1 dl brune bønner
litt hjemmelaget tex mex-krydder
malt paprika
evt ekstra salt og pepper

Del kyllingen i biter og stek den med olje i en panne, krydre underveis og tilsett bønnene mot slutten. Krydre etter smak og behag, i dag krydret jeg bare lett fordi jeg noen ganger synes smaken fra tex mex-krydderet kan bli litt overdøvende. Pass på å ikke steke kyllingbitene for lenge, heller litt for lite og så får de steke ferdig i ovnene. Når du steker kyllingen i biter blir den veldig fort overstekt og tørr.


OG...
revet ost.


Sett ovnen på 200 grader før du begynner å lage quesadillaene.

Smør pesto på 4 tortillas, legg på fyll og topp med ost.


Sett dette i ovnen og la det steke i 5 minutter, til osten er smeltet. Deretter legger du en tortilla til over osten på hver av quesadillaene og steker det videre i 3-5 minutter. Serveres nystekte med f.eks en guacamole.


Dette er dagens vri på guacamole, vil du ha en mer original oppskrift har jeg lagt ut DENNE tidligere.

GUACAMOLE-VRI:
1 spisemoden avokado
1 tomat
1 ss korianderpesto
saft fra 2/3 lime
litt olje
litt cayennepepper (etter smak)
litt chillipulver (etter smak)
salt og pepper

Del avokadoen og ta ut innholdet som du moser med en gaffel. Del tomaten i små biter, og bland så alle ingrediensene i en skål. Smak til med krydder, salt og pepper. Hadde jeg hatt fersk chili hadde jeg brukt det istede for cayennepepper og chilipulver.

Har du lyst på salsa til også? Ikke kjøp den på glass, lag en mye bedre en selv :) Oppskriften finner du HER. 

Tortillaene skal jeg jobbe litt mer med, men alt skal helt klart gjentas :) og perfeksjoneres.

Nå skal det leses litt for min del, litt pensum som må fordøyes :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar