Sider

fredag 17. februar 2012

HJEMMELAGET FRUKTSORBET MED SJOKOLADETOPP

Satt og surfet litt i bloggverdenen og kom over Mjuuuglis torsdagskos, is med sjokoladesaus. Måtte bare lage min egen variant. Hadde ikke alt hun brukte, så jeg sløyfet oppskrift og slumpet meg frem. Derfor kan jeg heller ikke gi dere noen eksakte mål, men det trenger dere heller ikke. Tilsett bær og frukt først, også så smaker du deg frem på søtningen. Jeg brukte også bitte litt melk, men den kan så klart sløyfes, eller erstattes med soyamelk, kokosmelk eller kokoskrem. Kokoskrem er visst det øverste laget som skiller seg fra melken i kokosmelkboksen når den blir avkjølt. Jeg har aldri prøvd det dessverre, har ikke kokosmelk heller så derfor ble det i stede litt vanlig melk. Banan kan også brukes for å gi isen en mer kremete konsistens, eller avokado, men jeg hadde ikke det heller, så da fikk melk duge.

Denne isen ble dagens kveldsmat :)

HJEMMELAGET FRUKTSORBET:
halvfryste bær (jeg brukte bringebær og solbær)
litt annen halvfryst frukt (ble melon for min del)
appelsin i båter
vaniljepulver
dadler
honning (eller agave)

La bærene tine litt, da blir de lettere å mose i en foodprosessor, men husk at hvis du blir for mye igjen vil du få smoothie i stede for is. Hårfin balanse ;).
Mos bær og frukt i en foodprosessor, før du tilsetter litt vanilje, noen dadler uten stein og litt honning, og evt noe for en kremete konsistens (melk, kokosmelk, banan....). Smak deg frem med hvor mye søtning du liker i.

SJOKOLADETOPP.
honning (eller agave)
smeltet kokosfett
kakaopulver
vaniljepulver

Smelt kokosfettet over vannbad før du tilsetter kakao, honning og vanlije til du får den smaken du vil ha. Har du lyst på flytende saus kutter du kokosfettet, da slipper du også å styre med vannbad ;).

Min fikk en litt karamellaktig smak og konsistens, nam nam :) Skal prøves i en sjokolade en dag.

Hell isen over i skåler, topp med sjokolade og pynt med kakaonibs.


Serveres og spises straks. 

Her er det leggetid nå. Planleggingsdag på jobben så det blir tidlig opp i morgen også, men etter det blir det god helg :)

2 kommentarer:

  1. Og nå har jeg prøvd uten kokosfett også, ble en litt seig sjokoladesaus :) Nammis det også.

    SvarSlett