Sider

fredag 5. desember 2014

ENKEL BLOMKÅLSUPPE


Å lage suppe uten pose er ikke vanskelig, og det tar heller ikke spesielt mye mer tid. I tillegg ender du opp med et sluttresultat som både smaker bedre og som kroppen liker bedre. Mer grønnsaker, mindre salt og smak etter eget ønske.

Ja, jeg har brukt buljong i denne, og det kan du klart kutte hvis du ønsker det og tilsette bare salt og pepper. Drømmen hadde så klart vært å lage sin egen kraft, men jeg har innsett at i en hektisk hverdag må jeg ta noen enkle løsninger. Det høres flott og fantastisk ut med disse bloggerne som koker kraft, og lager absolutt alt fra bunnen av, men så har de fleste av de også bloggen som en jobb. Jeg er i full jobb ved siden av, pluss alt annet man gjerne skal rekke som å trene, vaske og rydde. Så for meg er det viktigere å ha litt tid  til overs fremfor å bruke all min tid på å gjøre alt så perfekt og hjemmelaget. Det er lov å jukse litt. Maten vil likevel være sunn og god når den kommer på bordet:). Kanskje hadde den være sunnere og bedre med hjemmelaget kraft, men kanskje hadde jeg ikke hatt overskudd til å nyte den da. Noen ganger må man prioritere, og her har jeg prioritert ekstra fritid fremfor kraftkoking :).

ENKEL BLOMKÅLSUPPE, 3 porsjoner:
1 gul løk
1 blomkål
1/2-1 terning grønnsaksbuljong (smak og behag)
7 dl vann
2 dl fløte
pepper
salt etter smak (jeg synes ikke det trengs)
olje til steking

Kutt løken i terninger, varm opp oljen i en kjele og stek løken til den er blank. Tilsett blomkål, vann og buljong og la det koke uten lokk i 10 minutter.

Deretter jevner du suppa med stavmikseren eller i en blender og tilsetter fløten. La det småkoke noen minutter til. Tilsette pepper og smak til med salt hvis du synes det trengs.

Min suppe ble toppet med kokte brokkolitopper, sprøstekt spekeskinke og ristede gresskarkjerner. Spekeskinka er faktisk hjemmelaget av pappa og onkel. Tørrsaltet og langtidslagret, altså et lite prosjekt pappa og onkel har hold på med en stund. Eksakt fremgangsmåte fikk jeg ikke lov til å røpe dessverrre ;).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar