Sider

søndag 7. desember 2014

TORTILLAPIZZA ala PIZZA PARMA


Hvordan lager man en superrask lørdagspizza med tynn og spør bunn? Jo, du kan så klart lage deig og pizza helg fra bunnen av, sånn som jeg blant annet har gjort HER, men da vil den ikke bli superrask. Denne gangen har jeg jukset litt, men tross at jeg jukset både på bunn og saus ble det veldig, veldig godt, en lørdagskveld verdig. Som bunn har jeg testet Ica sine glutenfri tortillalefser, som hittil er de beste jeg har smakt som er glutenfrie. Trenger du ikke det glutenfrie kan du bruke de tortillalefsene du vil, og gjerne med fullkorn. Når jeg var i Sverige i går så jeg at der har de også Low Carb tortillalefser, men dessverre inneholder de hvete, fullkorn vell og merke, men likvel funker det dårlig i min mage.

Min favoritt når det kommer til pizza er Pizza Parma, og det var også det denne pizzaen fikk et preg av. Bare at i stede for parmaskinke har jeg brukt pappas hjemmelagde, tørrsaltede spekeskinke:).

Pizzasausen er egentlig en pastasaus som jeg fikk prøve fra Matbazaren.no, og så hadde jeg lyst til å være litt alternativ med den.

TORTILLAPIZZA, til 4 små pizza:
Før steking:
4 tortillalefser
1 lite glass pizzasaus, her brukte jeg DENNE
evt litt av DENNE chilitapenaden eller tilsvarende for ekstra varme
1-2 ferske mozzarella (du kan også bruke revet ost)
Etter steking:
ruccula
spekeskinke, gjerne parmaskinke, men annen spekeskinke fungere også bra
parmesan
ristede pinjekjerner
god olivenolje, jeg brukte DENNE

Smør 1-2 ss tomatsaus og eventuelt 1/2-1 ts chilisaus utover hver tortillalefse. Del mozzarella i tynne skriver og spre det over tomatsausen. Stekes høyt opp i forvarmet ovn på 225 grader med grillelementet på i ca 4 minutter, til lefsene har fått gyldne sprø kanter og osten bobler.

Fordel ruccala, skinke, nyrevet parmesan, pinjekjerner og litt god olivenolje over hver pizza før du serverer og nyter.

Jeg vet mange som bruker lomper til å lage en tilsvarende pizza, noe jeg ikke har rukket å prøve ennå. Planlegger å bake mine egne, men ikke helt funnet tid til det ennå ;). Da kan du for eksempel bruke speltlomper hvis du tåler det.

Pizzasaus kan du så klart lage selv. Det gjør du veldig enkelt ved å mose sammen med stavmikseren flådde tomater, hvitløk, salt, pepper, litt malt paprika eller sukker for sødme og eventuelt litt cayennepepper. For en enda fyldigere saus lar du den koke i en kjele i 5-10 minutter, men det går også fint å bruke den rå.

Innlegget er sponset med produkter fra Matbazaren.no, altså tomatsaus, chilitapenade og olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar