Sider

søndag 2. oktober 2016

GRØNN MORGENSMOOTHIE



I dag, og egentlig nesten hver dag den siste uka har jeg drukket en grønn smoothie til frokost. Skikkelig god må å kickstarte dagen på, også vet jeg at allerede under frokosten har jeg klart å få meg litt grønnsaker. Noen ganger er den med topping, andre ganger ved siden av et kokt egg eller en skål med yoghurt. I dag ble det en ekstra mettende smoothie med masse næringsrikt fyll og topping.

Jeg kjøper inn stort av frukt, deler i biter og fryser ned, sånn at jeg alltid har det klart på morgenen. For å kutte masse frukt på morgenen har jeg ikke egentlig tid til. Jeg har også fått meg en Raw blender, som gjør at selv fryst frukt blir most i en fei. Anbefales virkelig, og ja, den er verdt pengene. Selv nøttesmør går som en lek med den, og isbiter blir slush på null komma niks. (PS, de har tilbud på blenderen ganske ofte, så følg med. Jeg kjøpte min til halvpris på Black Friday.)

GRØNN SMOOTHIE til 1 person:
1/3 banan
5 biter mango (ca samme mengde som banan)
5 biter ananas (ca samme mengde som banane)
1 liten neve spinat eller grønnkålblader
1 dl kaldt vann
1 dl eplejuice
1 ss havrekli
1 ss chiafrø
1 toppet barneskje Hamp & Goji powder
(eller 1 barneskje Hampprotein og 1/3 ts spirulina)
1 cm stor bit fersk ingefær
et lite skvis med sitronsaft (kan utelates)
topping, f.eks; nøtter, mandler, tørkede bør/frukt, kakaonibs....

Legg alle ingrediensene i blenderen og bland til en jevn smoothie. Jeg bruker å tilsette chiafrø og havrekli når alt er blitt blandet litt, så slipper jeg at det setter seg fast i bunnen av blanderen. Har du ikke blander fungerer stavmikser også fint. Har du lyst på en tykkere smoothiebowl som du kan spise med skje, så setter du den i kjøleskapet 1 times tid, sånn at chiafrø og havrekli får svelle.

Legg på det du liker av topping. Lar du den stå og tykne litt, så er det så klart lettere å legge på topping uten at alt synker til bunns med en gang:).

For ekstra proteiner tilsetter du et rått egg. Det smaker ingenting, og blander du godt vil du ikke merke at det er der.

Jeg skal nå ta med meg det siste Shape Up opp på stua, det har tema hjemmetrening, og se om jeg kan få trent litt styrke på beina før vi senere skal ut i skogen og høstsola. Spørs om det blir lunsj på en fjelltopp i dag:).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar