Sider

søndag 9. oktober 2016

TROPISK SMOOTHIE


Vi har fått være med Matkasser.com og teste matkasser denne uka, og en av kassene vi fikk var en fruktkasse. I den fant vi både kokosnøtter og en stor honningmelon, som fikk bli med i denne smoothien. Vi brukte litt tid på å få hull på den kokosnøtta kan man si, et lite prosjekt det der. Selve vannet var enkelt å få ut, men for å få åpnet den og få ut fruktkjøttet, måtte det både sag, hammer og litt jekking med gaffel til. Mesteparten av fruktkjøttet er blitt blandet med kokoskrem, kokosolje og agave for å bli bounty. Nå står det i fryseren og stivner før det skal dyppes i mørk sjokolade. Mmmm, jeg gleder meg til å smake på de.

I dag er det blitt skikkelig høst her i Oslo, og da passet det vell godt å drømme seg bort til et varmere land med en tropisk smoothie.

Tropisk smoothie, 2 porsjoner:
1,5 dl kokosvann (vann fra 1 kokosnøtt)
1 dl tropisk juice
1/4 honningmelon
1/2 banan
1/4 mango
saft fra 1/2 sitron
1/2 cm ingefærskive

Putt alle ingrediensene i en blender og bland til en jevn smoothie. Tilsett litt vann hvis du synes den blir tykk.

Jeg passer alltid på å ha frukt i biter liggende i fryseren, gjerne mango, ananas og banan, pluss masse bær. Da er det lett å slenge sammen en smoothie i en fei. Vil du at den skal mette litt lengre tilsetter du f.eks havregryn eller noen nøtter.

Vi har enda en kokosnøtt igjen, som får godgjøre seg i kjøleskapet mens jeg tenker ut hva jeg skal bruke den til. Gode ideer tas i mot med stor takk:).  PS, kokosnøtter burde selges med bruksanvisning på hvordan man åpner den;).


Jeg har skrevet noen anmeldelser av matkassene som etter hvert vil komme på matkasser.com, så for å høre hva jeg tenker om kassene vi fikk må du følge med der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar