Sider

søndag 30. oktober 2016

GULROT- & EPLEMUFFINS av juicerester


Jeg har som som sagt akkurat fått meg juicer, og blitt litt hekta på hjemmelaget juice. Det blir litt oppvask av å lage juice, og det er ikke akkurat billig med tanke på mengden frukt og grønt som går med. Derfor er det bare i helgene vi lager juice. I dag ble det juice med eple, gulrot, agurk, sitron og ingefær. Jeg synes det er ille å kaste alt det som blir igjen av frukten og grønnsakene, og sist helg gikk deler av det i pannekakerøra. Denne søndagen ble det egg og bacon til lunsj, så da måtte restene bli brukt til å noe annet. Jeg googlet litt og fant ut jeg ville prøve meg på muffins, de er jo alltid kjekke å ha fryseren sånn i tilfelle noen stikker innom. Jeg passet på å mose agurk og ingefær tilslutt, sånn at det ikke ble blandet med gulroten og eplene som skulle i muffinsen. Litt sitron ble med, for å unngå at eplerestene ble brune med en gang.

Muffins er og blir kosemat, og selv om jeg har forsøkt å begrense mengden sukker litt og bruke rørsukker, så er det sånn mat man spiser litt av. I dag ble det te og muffins som søndagskos hos oss, før vi skal ut å pakke sammen sommermøblene og rydde litt i hagen. Da får vi i brukt opp litt av energien fra muffinsene med en gang, og da mener jeg at litt sukker er ok. Jeg kunne sikkert brukt sukrin, eller andre søtstoff, men min mage liker det veldig dårlig. I tillegg synes jeg ikke det smaker noe godt, og er litt skeptisk til om det er bra for kroppen. Søtning jeg bruker er stort sett kokossukker eller rørsukker, kokossirup, agave eller honning. Jeg bruker også stevia av og til, men da sammen med annen søtning, siden stevia har en litt spesiell smak som man fort merker.

Oppskriften er basert på DENNE fra Lise Finckenhagen, også har jeg gjort den glutenfri, pluss brukt litt mindre sukker. Du kan helt sikker endre type glutenfritt mel du bruker etter hva du har i skapet. Jeg har forsøkt å bruke mel som er fiber- og proteinrikt.

Gulrot- & eplemuffins, 16 stk:
4 egg
2 dl rørsukker
1 ts vaniljesukker (eller frøene fra 1 vaniljestang)
3 ts bakepulver
2 ts kanel, gjerne ceylonkanel
1 dl sesammel
0,5 dl quinoamel
1 dl jyttemel teff
0,5 dl fiberfin
1 dl olje
4-5 dl revet eple og gulrot, eller rester fra juiceren

Pisk egg og sukker til eggedosis før du tilsetter de tørre ingrediensene. Bland tilslutt inn oljen sammen med gulrot og eple. Fordel i muffinsformer sånn at formene blir 2/3-fulle, og stek på 200 grader i 10-12 minutter.

De smaker ekstra godt med kremostfyll på toppen. Bland philadelfiaost med honning eller agave, og litt vaniljepulver, og vips så har du glasur. Jeg hadde ikke philadelfiaost, så det ble rømme blandet med honning, agave og vanilje.

En kopp av min favoritt pukka-te ble det også, med lakris og kanel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar